donderdag 13 november 2008

Een voorlopige koopovereenkomst is op de woningmarkt minder waard geworden als gevolg van de financiële crisis.

Steeds meer mensen moeten de koop van een huis noodgedwongen afblazen omdat zij de financiering niet rond krijgen of moeite hebben hun eigen woning te verkopen. Dat zei een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) donderdag.

Precieze cijfers heeft de NVM nog niet. "Maar we merken wel dat meer voorlopige koopcontracten worden ontbonden door problemen met de financiering", aldus de zegsman van de NVM.

Koper

Banken zijn kritischer bij hypotheekaanvragen. Bovendien krijgen veel mensen minder voor hun eigen woning dan zij hadden gehoopt en duurt het langer voor zij een koper hebben gevonden.

De NVM brengt in januari cijfers naar buiten over de woningmarkt in het laatste kwartaal van 2008. Dan moet blijken welke impact de kredietcrisis heeft gehad op de huizenverkopen.

Daling

In het derde kwartaal rapporteerde de makelaarsvereniging de eerste daling van de gemiddelde prijs van koopwoningen in achttien jaar. Ook het aantal verkochte huizen daalde in die periode.

Dit bericht stond vandaag op NU.nl

AangenamerWonen kan veel leed voorkomen en zowel de makelaar als zijn klanten bijstaan om de kosten te verlagen en resultaten te verhogen. AangenamerWonen biedt gemoedsrust.

Gevestigde makelaardij steeds meer onder druk.

Adviesbureau Verbrugge moet personeel laten gaan
woensdag, 12 nov 2008 11:45 | Door: BN|DeStem

RAAMSDONKSVEER - Makelaardij en financieel adviesbureau Verbrugge moet zeven man personeel laten gaan. Vijf werknemers worden ontslagen, twee vaste werksters gaan met pensioen. Ook de contracten van de stagiairs worden niet verlengd.
Volgens eigenaar Marco Verbrugge hebben met name de makelaardij en de hypotheekafdeling ernstig te lijden onder de kredietcrisis en de onzekere financiële markt. Verbrugge heeft drie vestigingen, in Raamsdonksveer, Oosterhout en Waalwijk. Er werkten ongeveer vijftig mensen.

"We blijven nu met 43 mensen over", zegt Verbrugge. Hij zegt dat het bedrijf, dat uit drie BV's bestaat, niet in de gevarenzone verkeert. "Bij de afdeling Assurantiën draait het juist super." De grootste klappen vallen op de hypotheekafdeling.
"De mensen zijn inmiddels op de hoogte. Dit is niet leuk voor een familiebedrijf als het onze." De ontslagen werknemers krijgen hulp bij het vinden van een nieuwe baan. "Bij één persoon is dat al gelukt."