vrijdag 13 februari 2009

Aangenamer Ondernemen en Aangenamer Wonen

Aangenamer Ondernemen
1. Onversneden integriteit
2. Verantwoord ondernemen
3. Weten wat je doet

Transparant en gedegen ondernemen
De samenwerkende makelaarsorganisatie, gebundeld in Coöperatie Aangenamer Wonen, komt met een totaal nieuwe aanpak om de Nederlandse makelaardij, woningmarkt en zelfs de economie uit het slop te trekken.

Zaterdag 7 maart presenteren in de ochtenduren de 20 ervaren en met visie behepte ondernemers van Coöperatie Aangenamer Ondernemen al hun revolutionaire en winstgevende mogelijkheden aan ondernemers in het algemeen. De middaguren zijn in het Willem II Stadion speciaal gereserveerd voor de makelaars uit Zuid-Nederland. (Brabant, Limburg en Zeeland)

Het programma voor de makelaars ziet er als volgt uit:
13:30 uur Ontvangst
14:00 uur Voorstellen leden AangenamerWonen
14:10 uur Presentatie en uitleg mogelijkheden
15:00 uur Pauze (koffie met amuse)
15:15 uur Uitleg AangenamerWonen Zekerheidsformule
16:15 uur Einde presentatie
16:15 uur Mogelijkheid tot stellen van vragen
16:30 uur Free networking
16:45 uur Overhandiging boek Aangenamer Ondernemen... Zo doe je dat
17:00 uur Einde bijeenkomst

De kosten van deelname bedragen 45,00 euro.
Daarvoor krijgt u naast de presentatie en hapje en drankje ook gratis het boek Aangenamer Ondernemen... Zo doe je dat. (winkelwaarde € 27,00)
Investeer die € 45,00.
Woon de bijeenkomst bij.
Haal er uw voordeel uit.

Huizenmarkt ingestort of juist
EINDE HUIZENCRISIS

Woningmarkt krijgt Mega Impuls
De woningmarkt werd misschien wel het hardst getroffen door de kredietcrisis en komt met één van de succesvolste “kapitaals” injecties die ons land en de economie helpt. Een financieel debacle voor duizenden huiseigenaren was het vooruitzicht maar Coöperatieve Vereniging Aangenamer Wonen UA presenteert een totaal nieuwe, en effectieve aanpak. Verkopers en kopers krijgen meer financiële duidelijkheid dan ooit tevoren en slapeloze nachten zijn verleden tijd. Huizencrisis is verleden tijd. Economische teloorgang is verleden tijd. Aangenamer Wonen haalt de huizenmarkt EN de economie uit het slop.

Laatste bericht Telegraag 13 februari 2009:

AMSTERDAM - De Nederlandse woningmarkt is in januari compleet ingestort. Het kadaster komt volgende week met dramatische cijfers naar buiten. Het aantal transacties is met 48 procent gedaald ten opzichte van december 2008.

De cijfers zijn volgens het kadaster ronduit slecht. "Januari is altijd een mindere maand voor de huizenmarkt. Maar dit is een ongekende daling", aldus Kadasterwoordvoerder Eefje van Gorp. De maandcijfers worden altijd afgestemd met het Centraal Bureau voor de Statistiek. "Wellicht worden ze iets bijgesteld, maar die 48 procent klopt", aldus Van Gorp. De klap in makelaarsland komt keihard aan. Het eerste vastgoedbericht van het kadaster kondigt een groot verval in de huizenmarkt aan.

Duurder

Bestaande koopwoningen waren in december nog duurder dan een jaar eerder. Met 2,3 procent was de prijsstijging van vrijstaande woningen het grootst. In Friesland stegen de huizenprijzen het meest, in Groningen en Flevoland het minst. In vergelijking tot november 2008 stegen de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen in december nog met 0,2 procent.

Op Novocatie, de nieuwssite voor notarissen en advocaten, wordt intussen melding gemaakt van de teruglopende transacties en banenverlies.

Risico

De Vereniging Eigen Huis (VEH) maakt zich grote zorgen. "Het geeft aan dat de huizenmarkt drijft op consumentenvertrouwen. Zodra mensen onheilspellende berichten horen over de kredietcrisis, schuiven ze hun koopbeslissing vooruit. Ondanks de daling van de hypotheekrente, durven mensen geen risico te lopen. Dit lijkt bijna op een koperstaking", aldus VEH-zegsman Hans Andre de la Porte. "In de goede periode werden er ruim 3500 huizen per week verkocht, nu zitten we gemiddeld op 2000 huizen." Veel huizenkopers wachten bovendien op een verdere daling van de huizenprijzen.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) benadrukt dat het kadaster andere cijfers hanteert. "Wij registeren op het moment dat de koop wordt afgesloten", aldus een NVM-zegsman. De kadastercijfers zouden geflatteerd zijn. "Onze marktcijfers mag je niet vergelijken. Wij registreren per kwartaal."