vrijdag 14 november 2008

Wietze de Roo kiest voor AangenamerWonen

Wietze de Roo terug in makelaardij.
vrijdag 14 november 2008.

EDE - Onder de naam Makelaardij de Roo Oude Stijl keert Wietze de Roo terug in de makelaardij wereld. Negen jaar geleden deed hij zijn makelaardij van de hand en stortte zich in de projectontwikkeling. Wet - en regelgeving daarin maakte dat vak volgens Wietze ,,onoverzichtelijk en risicovol.

Dat was voor hem de reden ,,de projectontwikkeling op een laag pitje te zetten met daarnaast de makelaardij. Wel op zijn eigen wijze en vandaar de toevoeging Oude Stijl. ,,Ik werk zoals het vroeger ging, in een goede persoonlijke samenwerking met de klant. Op mijn kantoor staat nog geen computer, een notitieboekje is voldoende. Mijn werkterrein is de particuliere markt in midden Gelderland in alle prijsklassen. De mogelijkheid bestaat ook om via het kantoor een assurantie af te sluiten, dus alles onder één dak kun je stellen.

Emotie
Volgens Wietze is het mooie aan het vak van makelaar de omgang met mensen. ,,Bij de aan- of verkoop van een huis komt er veelal emotie om de hoek kijken. Ik praat veel met mensen die door bepaalde omstandigheden niet goed weten wat te doen. Met name bij een scheiding of overlijden zijn er emoties en daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Belangrijk daarbij is een goed gesprek met de bewuste personen, een stuk menselijkheid aan de dag leggen.

Kenia
Die uitspraak van De Roo is niet zo vreemd, want naast zijn werkzaamheden in de makelaardij zet hij zich, samen met Thijs van Hunnik, in voor kansarme kinderen in Kenia. Daar heeft het tweetal een speciaal project opgezet onder de noemer ACF. ,,Wij brengen diverse keren per jaar een bezoek aan dit land om te kijken of het geld en de goederen goed terecht komen. Als organisatie hebben we daar een eigen huis waarin op dit moment tussen de 15 en 20 weeskinderen worden opgevangen. Tijdens de heidemarkten in Ede Centrum stonden we als organisatie daar met een eigen kraam. Daar verkochten we spulletjes vanaf de zolder om weer gelden te krijgen voor ons project in Kenia. Dankzij deze inkomsten zijn we in september een kippenproject van start gegaan. We hebben en paar honderd kuikens gekocht die ze later als kip kunnen verkopen.

Dankbaar
Volgens Wietze is dit ,,dankbaar werk en fantastisch om te mogen doen. Mensen helpen zit hem namelijk in het bloed. ,,De makelaardij en het ACF-project zijn een goede combinatie. We hebben in het verleden diverse projecten gedaan ten behoeve van het kindertehuis. Een gedeelte van de winst die werd gemaakt hebben we doorgesluisd naar het kindertehuis om kansarme kinderen te kunnen opvangen. Dat is heel dankbaar werk en ik zet mij daar graag voor in, zeker als je ziet wat je er van die kinderen voor terug krijgt. Tot slot laat hij met enige trots een fotoboek zien van gebouwen binnen het project en aanwezige kinderen.

Makelaardij de Roo Oude Stijl
Schaapsweg 30c Ede