maandag 22 december 2008

Faillissement Van der Vinden Vastgoed Uitgesproken

DORDRECHT - De Dordtse rechtbank heeft gisteren het langverwachte faillissement van Van der Vinden Vastgoed BV uitgesproken.
De streekmakelaar, actief op drie Zuid-Hollandse eilanden, wil een doorstart maken onder de bedrijfsnaam Van der Vinden Makelaars BV.

De Dordtse advocaat E.R. Butin Bik van het kantoor Veldhuijzen, Evenboer en Nuiten is aangesteld als curator. ,,Dat is erg vroeg,'' zo reageert hij op vragen over zijn plannen. Gistermiddag heeft hij een eerste gesprek gehad met eigenaar/directeur Martin van der Vinden.

Die stelt sinds de zomer last te hebben van de kredietcrisis. Hij wil zijn bedrijf in afgeslankte vorm voortzetten. Daarvoor ontslaat hij een deel van zijn 22 medewerkers en sluit twee ('s-Gravendeel en Numansdorp) van de huidige zes vestigingen.

Door het bankroet dreigen ook bijna dertig kleine particuliere beleggers in de makelaardij hun geld kwijt te raken. Van der Vinden heeft afgelopen jaren voor ruim een half miljoen euro aan aandelen verkocht aan vrienden, familie en bekenden. Van der Vinden heeft hen nieuwe aandelen beloofd.
Bron: AD